Байдън си реди кабинета

Куомо е номиниран за бъдещ правосъден министър

САЩ
21:11 - 12 Декември 2020
1948
Байдън си реди кабинета

Избраният президент на САЩ Джо Байдън посочи губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо в списъка с кандидати за поста генерален прокурор – министър на правосъдието в бъдещата му администрация, съобщава Асошиейтед прес.
 
Демократът Куомо е бил генерален прокурор на щата Ню Йорк от 2007-2010 г. Избраният президент оценява своя съпартиец за качествата, които проявява по време на новата пандемия на коронавирус. През март щата Ню Йорк беше епицентърът на разпространението на коронавируса. Куомо написа книга, публикувана на 13 октомври, за уроците за борба с разпространението на инфекцията.
 
Денят преди общите избори в САЩ губернаторът заяви пред телевизия NY1, че не иска да работи в администрацията на САЩ и предпочита да изпълнява настоящите си задължения до края на третия си мандат.
 
Преди това "Ню Йорк Таймс" посочи главния претендент за поста на правосъдие генералният прокурор на Калифорния Хавиер Бесера, бившият сенатор на Алабама Дъг Джоунс, председателят на Националния комитет на Демократическата комисия Том Перес и бившият заместник-генерален прокурор в администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама Сали Йейтс. Cи Ен Ен добави Мерик Гарланд и бившия губернатор на Масачузетс Девал Патрик към списъка. Най-вероятните кандидати са Джоунс и Гарланд, каза телевиз