Байдън: Тръмп е расист, разделя САЩ

Това е поредната размяна на критики между съперниците за Белия дом

Свят
11:08 - 23 Юли 2020
1069
Байдън: Тръмп е расист, разделя САЩ

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън определи настоящия държавен глава Доналд Тръмп като първия президент-расист в историята на САЩ. Той направи изявлението по време на видеоконферентна предизборна среща.

Основна тема бе "отговорът" на властите на пандемията от коронавирус, което даде повод на Байдън да изрази възмущението си от разликата в отношението на държавния глава към хората по отношение на расата им или произхода им.

Никой действащ президент на нашата страна не е бил такъв. Нито републиканец, нито демократ. Имали сме кандидати с расистки възгледи, но не са били избирани, каза Байдън.

Това е поредната размяна на критики между съперниците за Белия дом.  По-рано Тръмп обяви, че бившият вицепрезидент иска да обезличи полицията.

Байдън води на действащия президент Доналд Тръмп с осем процентни пункта в подкрепата сред регистрираните избиратели, а бившият вицепрезидент изглежда има значително предимство и сред избирателите, които все още не са решили за кого ще гласуват. Това показа ново социологическо проучване на "Ипсос" за агенция "Ройтерс".

Тръмп отхвърли подобни допитвания и заяви, че разполага с други, според които води той.