Байдън вдига минималната заплата за федералните служители

Най-ниската ставка вече е 15 долара на час

Новини
15:33 - 21 Януари 2022
1368
Байдън вдига минималната заплата за федералните служители

Американските федерални агенции са получили указания да увеличат минималната заплата за държавните служители до 15 долара на час, според новите насоки от Службата за управление на персонала (OPM).

Директивата ще засегне почти 70 000 федерални служители, повечето от които работят в министерства на отбраната, земеделието и въпросите на ветераните, се посочва в комюнике на службата, публикувано днес и цитирано от Ройтерс

Президентът Байдън превърна подкрепата за работещите в приоритет на предизборната си кампания, твърдейки, че силни синдикати и по-високи заплати могат да съживят американската средна класа и да помогнат да се преодолее икономическото и расово неравенство.

Миналата година Байдън издаде указ за повишаване на заплатите на държавните служители на договор до 15 долара на час.

Увеличаването на заплатите на държавните служители до 15 долара на час отразява признателността ни към федералната работна сила и ценностите ни като нация, каза в комюникето директорът на Службата за управление на персонала Киран Ахуджа.

Службата е поискала от агенциите да актуализират заплатите до 30 януари. Директивата не засяга американските пощенски служби и Комисията за регулиране на съобщенията, според комюникето.