Байерн пусна специална фланелка по случай 50-годишнината на "Олимпиащадион"

Дизайнът е вдъхновен от емблематичния покрив на световноизвестното съоръжение и включва цветни акценти от околностите на мястото

Новини
17:52 - 14 Октомври 2022
2666
Байерн пусна специална фланелка по случай 50-годишнината на "Олимпиащадион"

Байерн (Мюнхен) и "Адидас" представиха специална фланелка по случай 50-годишнината от откриването на Олимпийския стадион в Мюнхен.

Дизайнът е вдъхновен от емблематичния покрив на световноизвестното съоръжение и включва цветни акценти от околностите на мястото. На “Олимпиащадион” Байерн игра от 1972 до 2005 година и се превърна в един от най-силните отбори в света.

Върху специалната фланелка са бродирани емблемата на клуба и търговската марка на "Адидас". Новият екип е предимно в бяло с лилави и оранжеви ивици. Друга характеристика е, че всички лога са центрирани върху гърдите на играча. Отзад на врата е изобразена годината “1972”, за да се отбележи откриването на стадиона.

Бели гащета и бели чорапи завършват визията в чест на олимпийските пръстени, като на чорапите също е включена въпросната година. Специален акцент е дизайнът на задния номер, който изобразява картата на Олимпийския парк и се предлага екслузивно с юбилейната фланелка. Тя вече е пусната в продажба, уточниха от клуба.