Баджанакгейт: Първият мъж на Първата дама шокиран от Радев - искал да скопи резултата на БСП

Защо президентът не предприе проверки във всички министерства срещу хората на Борисов през 2017-а, недоумява Свиленски

Политика
14:48 - 05 Септември 2022
7735
Баджанакгейт: Първият мъж на Първата дама шокиран от Радев - искал да скопи резултата на БСП

Скандалите между БСП и "Дондуков" 2 не секват. Първият съпруг на Първата дама Десислава Радева Георги Свиленски за пореден път изригна срещу действията на служебния кабинет на Гълъб Донев, назначен от държавния глава Румен Радев - този път с твърдение, че единствената цел на Радев била да скопи резултата на левицата на вота на 2 октомври. 

"Защо правителството, назначен от него през 2017 г. не предприе такива проверки срещу кадрите на Борисов от неговия кабинет отпреди това?", недоумява Свиленски. А думите му идват по повод твърденията на служебния министър на икономиката Никола Стоянов, че докато е била във ведомството Корнелия Нинова (председател на БСП - б.р.), е имало преводи към дубайска фирма и са точени средства от сметката му към адвокатска кантора, близка до началника на кабинета й Калоян Методиев. 

"Ние не сме против проверките, но призоваваме да не се вкарват внушения по време на предизборна кампания при това без резултати от тях. Не искаме индулгенция, искаме феърплей", призова и бившият туристически министър Христо Проданов. 

И той, и Свиленски обвиниха служебния кабинет в предизборни манипулации, докато кандидатите за депутати на левицата били поставени в ситуация да не могат да се защитят медийно заради ограниченията на предизборната кампания. 

В залпа срещу Радев бе намесен и бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов, който според Свиленски бил инсталиран нарочно така, че да ръсел лъжи от сутрин до вечер. 

БСП смята, че правителството, вместо да се занимавала с черна пиар кампания срещу Столетницата, да отидело в бедстващите райони и да си свършело работата.  

А по повод изнесеното срещу Нинова, Свиленски заяви, че се готвят дела за клевети спрямо наследника й в Министерството на икономиката.