Балабанов: Коледното парти на ДПС се превърна в бал с маски

Асен Василев се е маскирал на чувал, откъдето всички са теглили подаръци

Политика
10:00 - 15 Декември 2023
5405
Балабанов: Коледното парти на ДПС се превърна в бал с маски

В петък няма да има заседание, защото има коледно парти на ДПС. Колегите от ДПС действително са имали коледно парти. На голямата коледна трапеза са присъствали и ГЕРБ и ПП. Доколкото разбрах коледното парти се е превърнало в бал с маски. Това коментира депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в кулоарите на парламента. 

Асен Василев се е маскирал на чувал, откъдето всички са теглили подаръци. И еленът Рудолф е бил на това парти. В неговата роля е бил колегата Мирослав Иванов. Забавлявали са се доста сериозно, затова не успяха да станат навреме за днешното заседание. Ние от опозицията бяхме на линия, защото имаше да се приемат важни за обществото неща – бюджетите за здраве, бюджета на НЗОК. Вчера имаше изявен протест от страна на опозицията, но днес дойдохме, за да се приемат. Управляващите подходиха несъстоятелно, нелогично спрямо обществото. Използвайки нощта за коледни празненсвтва, вместо да дойдат и да заседават, посочи още Балабанов. 

На въпрос къде е било коледното парти на ДПС, Балабанов отговори: "Попитайте министър-председателя Пеевски".  

След като видимо нямаше регистрация в зала, попитахме председателя на парламента Росен Желязков кога ще бъде следващото заседание. Той вдигна ръце. Може би чака г-н Пеевски да му съобщи. Ако следващата седмица има заседание за промени в Конституцията, ще видите нов протест от страна на ИТН. Не може по този комунистически и долен начин, управляващите да се държат с останалите политически формации и българското общество. Гласът на опозицията ще бъде чут още следващата седмица, след като ИТН спре промените в Конституцията. Чрез нормален, демократичен протест в пленарна зала. Като изразим гражданската си позиция, че е недопустимо такива абсурдни промени от хора, които са некомпетентни да засягат най-важния закон в държавата, коментира още депутатът. 

Той бе категоричен, че парламентарната група на ИТН няма да блокира бюджета.