Балабанов реве: Бруталният натиск от ПП продължава, парламентът е сергия

Петков можеше да си прати оставката на президента по "Еконт", бъзика се депутатът

Политика
09:00 - 29 Юни 2022
4608
Балабанов реве: Бруталният натиск от ПП продължава, парламентът е сергия

Бруталният натиск продължава. Вече сме 19 души в парламента. Всички се държим като отбор. Премиерът в оставка продължава с опитите си да донапазарува няколко човека, за да си осигури един кворум. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ИТН Станислав Балабанов. 

Това е абсурдно да превръщаме парламента в сергия чрез заплахи, предложения и оферти.

„Няма да изкарвам имената на хората, които ежедневно са натискани от групата ни. ПП подхождат като трейдъри. Има няколко вида оферти – постове, кандидатски листи, заплахи“, уточни Балабанов.

Той призна, че от ПП не се опитват да вербуват него, а вероятната причина е, защото е показал последователното си поведение.

Балабанов призова депутатите от ИТН да постъпват морално.

„Нито сме спрели някого, нито сме заплашвали някого. Всичко е въпрос на личен избор. Ние имаме демократичен подход. Има други формации, които държат своите депутати тихи – да не се обаждат, да не напускат парламентарната група. Ние сме им дали на нашите тази свободна и в даден момент се плаща цената“, каза той.

„Едно експертно правителство би било добро решение. Срамно е поведението към институциите на Петков. Не може да не се явиш при президента в тази тежка обстановка в страната. Никой не си е позволявал такова нещо. Бюджетът е смешно оправдание. Петков не е част от бюджетна комисия“, каза той.

По думите му Петков е можел да прати представители на парламентарната група при Румен Радев, другото е било липса на уважение.

„Унизително е да си пращаш оставката по куриер, можеше и през фирмата на единия министър направо“, каза Балабанов.