Балабанов вярва в третия мандат: В съзнанието си имаме имена за премиер

Политика
08:47 - 30 Юли 2024
1074
Балабанов вярва в третия мандат: В съзнанието си имаме имена за премиер

Заместник-председателят на парламентарната група на ИТН Станислав Балабанов смята, че ще има правителство с третия мандат. Това стана ясно от участието му в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". 

От партията на Слави Трифонов се ангажираха, че процесът на разговори започва във вторник, ще включва всички парламентарни групи и независими депутати и ще бъде "прозрачен и без възможност за тълкуване".

Депутатът от ИТН каза, че нищо не е ясно, тъй като днес тепърва започват преговорите. 

"Отиде ли се на бързи избори, парите по Плана за възстановяване спират и ние забравяме за тях, да не говорим за европолитическата ни позиция по отношение на Шенген", добави още Балабанов. 

Балабанов нарече фалшива опорка тезата, че ИТН си правят предизборната кампания с идеята за разговори за третия мандат. 

Той увери, че ИТН ще се отнесе изключително отговорно към разговорите и към начина, по който ще ги води.

"Ние сядаме на масата да видим има ли припокриване и пресечни точки по приоритети, които са важни за държавата. Ако се намери мнозинство по тези приоритети, по тази програма, тогава ще предстои втория кръг разговори, където да се седне и да се търси експертизата при подходящите кадри, които да застанат зад тези приоритети и да ги изпълнят", коментира Балабанов.