Балабанов: Ако дадем 100 БТР на Украйна ,какво остава за нас ?

Актуални новини
13:30 - 13 Юли 2023 (обновена)
2582
Балабанов:Ако дадем 100 БТР на Украйна,какво остава за нас?

Ако изпратим 100 БТР-и на Украйна, какво ще остане в България - това попита депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

По-рано днес Ивайло Мирчев от ДБ обяви, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са подготвили проект на решение, който са внесли в парламента, за това да дадем бронетранспортьори на Украйна. Те са стари машини от 60-те на жандармерията, които днес не се употребяват.

"100 броя бронетранспортьори, ако ще ходят в Украйна, какво ще остане в България? Този въпрос го задайте на министъра на отбраната. Към тази помощ включени ли са С-300?", попита Балабанов. По негова информация имало две установки - едната пази АЕЦ Козлодуй, а другата - София.

"Това е много сериозно и то касае националната сигурност на България, така че много ясно трябва да кажем следното - на първо място трябва да е българският национален интерес и състоянието на българската армия и сигурността на стратегическите ни обекти", коментира още Балабанов.

Той обясни, че България като държава от Европейския съюз прави всичко възможно, за да помогне на Украйна и да е съпричастна.

"Ако това касае оголване на нашата сигурност, ние ще бъдем против", заяви той.