Балет, опера и мюзикъл представят на Белоградчишките скали

640 души ще се насладят на перфектна акустика 

Култура
18:41 - 15 Юли 2019
3290
Балет, опера и мюзикъл представят на Белоградчишките скали

Балет, опера и мюзикъл ще има в четвъртото издание "Опера на върховете", който ще се състои от 20 юли до 4 август на Белоградчишките скали. Искаме да утвърдим оперния туризъм, каза пред журналисти директорът на операта Пламен Карталов.

В програмата на феста е "Кармина Бурана" - най-новата балетна постановка на операта, чиято премиера беше по време на "Опера в парка". Същата версия ще бъде представена и в Белоградчик, а през есента е премиерата на пълната версия с оркестър, хор и солисти на сцената в операта.

В афиша има още един балет - "Дамата с камелиите" от Верди и Онсоф. Оперната част включва "Тробадур" от Верди, "Кармен" от Бизе и "Турандот" от Пучини.

Фестивалът отново ще предложи и специалното събитие - посещение на пещерата Магурата за пърформънса "Вагнер Магура: Богове, великани, джуджета и валкюри". Спектакълът продължава два часа и половина и представлява разходка с общо девет спирки. Първата част е на входа, а втората - в залите на пещерата. Третата част завършва с "Ездата на валкюрите" на изхода на Магурата. 

Акустиката на скалите е перфектна, тъй като разполагаме сцената в крепостта, каза Карталов. Той обясни, че огромната трибуна е купена от Италия с помощта на дарители, в момента разполага с 640 места за зрители, с тенденция да бъдат увеличени до 1000-1500.

Както всяка година, ще бъдат осигурени автобуси от центъра на Белоградчик до крепостта, както и от града до пещерата.