Българи от Америка: Мощно за Кобрата и за ЦСКА !

Пълна зала с балканци ще гледа Кубрат Пулев и Богдан Дину, битката ще коментират двама бивши световни шампиони по бокс

Спорт
15:25 - 22 Март 2019
2315
Българи от Америка: Мощно за Кобрата и за ЦСКА!

Повече от 300 българи ще подкрепят Кубрат Пулев в битката му на ринга срещу румънеца Богдан Дину. Двубоят ще се състои в американския щат Калифорния, а "The Hangar" в центъра на Маями ще приюти всички желаещи.

Залата е с капацитет 1000 седящи места, като билетите са разпродадени. Отвъд Океана живеят много наши сънародници, както и доста румънци, които ще подкрепят двамата боксьори. Балканският темперамент ще е на мода от 7:00 часа (българско време) в неделя сутринта.

Повече от 300 нашенци ще викат за Кобрата, а срещу тях ще бъдат изправени горе-долу и толкова румънци. Очаква се северните ни съседи да бъдат по-малко от нашите.

На територията на Калифорния от няколко дни пристигат различни по своята големина групи българи - едни от Невада, други от Ню Йорк и Чикаго, а също така и от канадските Монреал и Торонто.

Тези, които имаха възможност да се освободят от работа повече дни, имаха намерение да съчетаят няколко приятни неща в едно - гледка към океана, слънчеви лъчи, българска реч, среща със сънародници и боксов мач, разбира се.

"Лошото е, че температурите в момента са около 17 градуса, което е доста под средните за сезона в тази част на Америка, но за нас, българите, това не е проблем. Калени сме. Не става много за къпане във водата, въпреки че има някои "моржове", но пък гледката си заслужава - хубави жени, слънчеви лъчи и разходка с бира в ръка", сподели за Lupa.bg Христо Димитров, който прекоси цяла Америка от Изток на Запад, тъй като идва от Монреал.

"В случая нямат значение нито парите, нито времето, тъй като става дума за България. Трябва да се подкрепяме. И затова с пълно гърло ще викаме за Кобрата, без значение, че е рожба на ЦСКА", призна Димитров, който е много голям фен на Левски.

Преди да дойде в Маями, Кубрат Пулев, брат му Тервел, както и екипът им, посетиха още няколко места в САЩ. Едно от тях беше Лас Вегас в щата Невада, където в местно заведение се срещнаха с други наши сънародници. На срещата боксьорите получиха подаръци, като най-ценният от тях беше, разбира се, българският трибагреник.

"Беше много вълнуващо да се срещнем и запознаем с братя Пулеви. Емоцията беше голяма и за нашите деца. В деня на мача тръгваме с няколко автомобила от Лас Вегас, разстоянието не е чак толкова голямо за мащабите на САЩ. След мача ще спим в Калифорния и после се връщаме, защото сме на работа. Липсват ни такива емоции тук, но мощно ще подкрепим Кобрата и любимият ни ЦСКА, който много ни липсва", сподели за Lupa.bg Иво Димитров, който от няколко години живее отвъд Океана, а преди това в България не пропускаше мач на ЦСКА.

"Не вярвам румънците да ни бъдат конкуренти на трибуните, ще бъдем доста по-гласовити от тях, а и знам, че стотици българи вече имат билети за боксовата битка", сподели още Иво.

Кубрат Пулев също обнадежди нашите сънародници със самочувствие, заявявайки преди часове:

"Дину е труден съперник, но през 2007 година го победих на Световното насред Румъния. Искам да го нокаутирам брутално. Това е целта ми - да вдигнат моята ръка, а той да лежи долу. После аз и моят щаб ще искаме мач с Оскар Ривас".

Междувременно стана ясно, че двубоят Кубрат Пулев - Богдан Дину ще бъде коментиран по ESPN от две големи имена в бокса отвъд Океана - бившите световни шампиони Тимъти Брадли и Андре Уорд.

Зрелищни битки ще предхождат балканския сблъсък, като галавечерта започва в 3:00 часа (българско време), а ако те приключат с няколко бързи нокаута, можем да видим Кобрата и по-рано на ринга.

Братът на Кубрат - Тервел, също ще участва в двубоите на ринга. По-малкият от братя Пулеви (12-0-0) е настоящт шампион на ЕС в полутежка категория ще се изправи срещу американеца Мич Уилямс (16-7-3), като това ще се случи в началото на шоуто.