Българин е замесен в обир на имение в Кипър

Новини
13:27 - 01 Март 2024
1218
Българин е замесен в обир на имение в Кипър

Сцени като от полицейски филм са преживели 30 души в сряда вечерта в ресторант в Агиос Георгиос на Аламанос (близо до Лимасол), когато, докато се забавлявали, маскирани мъже ги нападнали с оръжие и ги ограбили, като избягали с хиляди евро, пише Ekirikas.Един от участниците в обира е българин, според съобщенията на полицията.

Според първоначалната информация около 21:30 ч. и докато 30 души се забавлявали в заведение в района на "Свети Георги" от Аламанос, 4 лица с качулки нахлули вътре, като носели пистолет и  оръжия. След това се твърди, че са принудили хората да легнат на земята, вързали са ръцете им с кабели и са стреляли няколко пъти във въздуха.

Обирът, който е безпрецедентен за Кипър, постави полицията в тревога, която от първия момент провежда разследвания и тестове, с цел идентифициране на извършителите. От различна информация и извършени тестове са повдигнати подозрения срещу определено лице, което късно вчера е извикано да даде показания. Той е българин, добре познат на властите.

Начинът на действие на четиримата мъже с качулки насочва разследванията в специфична посока, говореща за престъпна група от чужденци. В същото време се повдигат няколко въпроса относно добре планираните действия на извършителите, които изглежда са знаели кога ще се организира частното парти и покер турнир и са имали много добра информация, допълва Phile News.

Съобщава се, че извършителите са отмъкнали мобилни телефони, часовници, ключове за автомобили и портфейли от гостите на партито, след което са избягали от мястото на инцидента.

Съобщава се оюе, че някои от посетителите, които са се опитали да окажат съпротива, са били нападнати от извършителите, в резултат на което са получили наранявания и двама души са били отведени за лечение.

Според съобщенията поръчителите на обира са руснаци. Грабежът на извършителите възлиза на 20 хил. евро и включва мобилни телефони, часовници и пари. В района е намерена чанта, за която се предполага, че е част от откраднатото имущество. От свидетелските показания и изявленията, получени от членовете на криминалната полиция в Лимасол, се твърди, че извършителите са руснаци.

Задачата по разследването е трудна, тъй като районът, в който е извършен грабежът, е отдалечен. Началникът на полицията също е заминал за Лимасол, като е свикал заседание за разглеждане на случая.