Българин и албанец закопчани за убийство в Гърция

ЕС
14:37 - 01 Февруари 2023
1735
Българин и албанец закопчани за убийство в Гърция

34-годишен българин, чието име не се съобщава, беше арестуван заедно с 38-годишен албанец като съучастник и помагач при убийство в Гърция.

Нашенецът е отведен в Наказателния съд на Каламата за това, че е укрил убиеца. Двамата са обвиняеми в убийството на местния наркодилър, известен като Американеца, на 20 януари, съобщава полицията.

38-годишният албанец, обвинен в непредумишлено убийство, твърди, че не е имал намерение да застреля дилъра и че се е целел в краката му.

Инцидентът е възникнал, след като се скарали по време на наркосделка за качеството на продавания кокаин. Албанецът отрича да е действал с предумисъл и заявил пред следователите, че ако е искал да убива, никога не би го направил посред бял ден на оживено кръстовище. Той обаче признава, че е носил оръжие и то винаги е било с него.

Причината за стрелбата е неизпълнена поръчка от страна на дилъра. Убиецът е купувал редовно кокаин от Американеца, но дрогата била подправена със смески, които увредили здравето му и го пратила в болница. Американеца обещал да компенсира, като подари на клиента си 10 г кока. На уговорената среща обаче той не носил обещаното и започнал скандал.

34-годишният българин е получил 18 месеца лишаване от свобода условно, а за намерените в апартамента му допълнително 80 грама хашиш е освободен под гаранция.

Още една българска следа витае около престъпното минало на убития. Срещу него досега е имало 5 наказателни дела за трафик на кокаин и фалшиви документи. През април 2021 г. е арестуван заедно с 32-годишна българка.