Българин пробяга 200 км за 24 часа и се класира за ултрамаратон в Гърция

Това е неговото първо международно състезание

Топ
14:09 - 25 Февруари 2024
4686
Българин пробяга 200 км за 24 часа и се класира за ултрамаратон в Гърция

Ловчалията Красимир Димитров се класира за едно от най-големите състезания по бягане в света – Спартатлон. В него бегачите трябва да пробягат 245 км между градовете Атина и Спарта в Гърция. Това разказа в интервю за БТА Димитров. Той ще се състезава с още 400 участници, издържали квалификациите.

За да се класира за ултрамаратона 35-годишният мъж, пробяга 200 км за 24 часа, участвайки преди дни в състезание в Спарта, Гърция.

Това е неговото първо международно състезание. В него, освен че се е класирал за Спартатлон през септември, в генералното класиране е заел третото място след състезателите от Израел и Великобритания. 

„Състезанието е организирано от техния местен бегачески клуб, който подготвя и Спартатлона - едно от най-големите състезания в света. Състезанието е лицензирано и там може да отидеш да покриеш норматива за Спартатлона, който е 161 км за 15 часа и 45 минути, което всъщност беше и нашата цел. Оттам нататък, който измине повече километри, той печели", обясни Димитров.

От България е участвал само той и двама негови приятели като съпорт.

„Докато аз бягам, за да не спирам и да губя време да си приготвям храна, електролити и всякакви неща, които се приемат по време на такова дълго състезание, други двама вършат това - подават ми дрехи, чайове, топла вода", добави бегачът.

Момчетата са част от аматьорски клуб „Ловеч ранърс" ( „Lovech runners") и участват основно в състезания в България.