Българин с икона към Путин: Ние много ви обичаме, носим ви подарък

Той имал и още един подарък за руския президент - традиционна българска сурвачка

Актуални новини
14:10 - 19 Декември 2019
2527
Българин с икона към Путин: Ние много ви обичаме, носим ви подарък

Българин наруши хода на традиционната годишна пресконференция на президента на Русия Владимир Путин.

"Ние много ви обичаме в България, Путин, носим ви подарък, с който да засвидетелстваме това", викаше мъжът, а пресконференцията за кратко беше прекъсната. През това време българинът продължи да размахва икона на Св. Иван Рилски и българското знаме в ръката си.

Това е представителят на агенция "Булпрес" Атанас Стефанов, съобщи tsargrad.tv. Малко преди началото на събитието той обещал на пратеник на медията: "Ще има чудеса" и му обяснил, че дошъл от България с иконата на покровителя на българския и руския народ.

Той имал и още един подарък за руския президент - традиционна българска сурвачка. "С тях нашите деца обикалят по домовете с пожелания за здраве и получават пари. Ние ще дарим на Путин сурвачка също с пожелания за здраве, но и с надеждата, че 2 милиарда долара ще помогнат да бъде завършено строителството на Южния газов поток, който е нужен на цяла Европа, Турция и Русия. Ако се помолим, чудесата ще се случат. Нашият чудотворец постоянно прави чудеса и това чудо също ще се случи", обяснил българинът пред медията.