Българин си купи дефектен „Ролс Ройс“ за 1 млн. лв.

Новини
15:06 - 18 Ноември 2021
12570
Българин си купи дефектен „Ролс Ройс“ за 1 млн. лв.

Крупен български земеделец от Генерал Тошево се оказа сред собствениците на лимузината „Ролс Ройс Фантом“, при която бе установен фабричен дефект на камерата за задно виждане.

Преди дни Националната администрация за безопасност на движенията по пътищата в Америка (NHTSA) съобщи за фабричен бъг в моделите на британската марка „Фантом“, произведени между 2018 и 2020 г.

Когато шофьорската врата на лимузината за 1 млн. лв. е отворена за по-дълго време, екранът на мултимедийната система се задръства и дисплеят се рестартира. Това води до загуба на софтуерни данни. Този проблем е открит в 442 автомобила „Ролс Ройс Фантом“. След съобщението за открития фабричен дефект в една от най-скъпите лимузини в света, британския производител обяви, че киентите им трябва да посетят оторизираните сервизи на марката, за да бъде отстранена фабричната неизправност за сметка на компанията.

Сред собствениците на дефектния „Ролс Ройс Фантом“ за 1 млн. лв. е и зърнен бос от Генерал Тошево, който с брат си обработва десетки хиляди декари зърнени култури в Добричкия регион. Баровецът притежава няколко топ возила, като всяка година си купува нов модел лимузина. Миналата пролет зърненият бос се изръсил с шестцифрената сума, за да си вземе лимузината „Фантом“.

С подобна лимузина разполага и столичен хотелиер и собственик на верига от фитнес зали. Неговият шофьор обаче не е установил фабричния дефект.