Българите предпочитат Коледа във Виена

Лондон, Ню Йорк и Париж са челната тройка като желани места за почивка за останалия свят

Новини
21:56 - 25 Декември 2023
12568
Българите предпочитат Коледа във Виена

Лондон е най-предпочитаната дестинация за коледните празници от хората по света, но за българите любимо място е Виена. Това показва карта, създадена въз основа на данни за търсенията в Google по често срещани ключови думи за това къде искат жителите на дадена нация да са на Рождество Христово.

От нея става ясно, че българите най-често избират да празнуват в австрийската столица заради пищната ѝ украса и тематичните базари. Виена обаче остава на второ място по популярност сред туристите. Оказва се, че по-голямата част от света желае да отбележи най-светлото време от годината в Лондон.

Търсения като “Коледа в Лондон” и “какво да правя в Лондон за Коледа?” са на първо място в 20 държави, включително Испания, Нидерландия, Канада и Австралия. Австрийската столица е предпочитана в 15 държави, включително Италия, Германия и САЩ.

Бронзовите отличия си поделят Ню Йорк и Париж, които са на първо място в осем държави. Те са следвани от Будапеща - четвърта в световната ранглиста и най-популярна в шест страни.

Мадрид и Прага са предпочетени от три нации, което им отрежда петата позиция, а Брюксел и Токио са шести, като са желана дестинация за Коледа в едва две държави.

На седмо място в глобалната класация по търсения се нареждат три германски града - Берлин, Мюнхен и Нюрнберг. Компания им правят Амстердам, Копенхаген и Страсбург. Всички те са на първо място в само по една държава.

Картата е създадена от Cloudwards.net, уебсайт, чиято цел е да прави одит на софтуери и инструменти за защита на личните данни. Резултатите сочат още, че европейците са склонни да останат в Европа по време на Коледа, като избират близки дестинации като Виена (на първо място в 11 европейски държави) и Будапеща (на първо място в пет страни от Стария континент).

За британците мечтаната дестинация за зимна почивка е Прага, за Франция - Брюксел, за Португалия - Париж, а за Австрия - Нюрнберг. За разлика от тях, много от почиващите в Канада, САЩ и Австралия са щастливи да пътуват далеч от дома за мечтаното коледно посрещане, показват данните.

В Латинска Америка Ню Йорк е общият победител с осем държави, включително Мексико и Перу, които го определят като дестинация номер едно. Но в Хондурас, Колумбия и Аржентина предпочитаният избор е Мадрид, докато в Чили и Бразилия това е Париж, а в Парагвай - Лондон, сочат още данните от търсенето.

В Азия Лондон се оказва по-популярен и заема първото място в страни като Индия, Кувейт, Южна Корея и Индонезия. Тук Париж също печели няколко гласа, като най-търсената коледна дестинация в Япония, Тайван и Филипините.

Междувременно Тайланд е единствената азиатска страна на картата, която избира да остане по-близо до дома, поставяйки Токио като своя най-предпочитан избор в данните за търсене.