Българите в Англия скочиха срещу Алекс Сърчаджиева

Точно тази ли намери да дойде в Лондон? Не спря да плюе по нашенците в чужбина - възмущават се в социалната мрежа

Нещо за четене
11:39 - 16 Март 2023
39789
Българите в Англия скочиха срещу Алекс Сърчаджиева

Масов хейт срещу актрисата по повод предстоящо нейно гостуване в Обединеното кралство. "Обратното броене започва! Билетите за гостуване на Александра Сърчаджиева в Лондон са вече в продажба! Актрисата избра Обединеното кралство, за да посрещне своя 40-ти юбилей на сцената на Tuke Hall. Не пропускайте този празник!" Този анонс за изява на дъщерята на Пепа Николова публикуван в профила на бившата депутатка Калина Крумова-Захариева предизвика масов хейт във Фейсбук, главно от българи, които живеят в Англия.

"Точно тази ли намери да дойде в Лондон? Не спря да плюе по българите в чужбина, че нямали право да гласуват, че нямали право да решават съдбата на България, понеже не плащали данъци в родината. И същата тази има наглостта да се изправи срещу тези, които не спря да плюе покрай всички избори в България. Плюем по българите в чужбина, ама защо да не изкараме някой паунд на техен гръб. Двулична селянка", възмущават се в социалната мрежа, пише Хотнюз.


Много от коментарите са в този дух. Масово нашенците там са на мнение, че Сърчаджиева е лицемерка и определят изявата й като "егати майтапа". "Плюе по българите в чужбина, ама дошла и тя за паунди, горката", роптаят бг-англичани. Това предполага вероятно и провал на представлението й "На живо", което вече обиколи големите градове у нас. Изявата в Лондон е обявена за 21 май, но дотогава има време и ако Алекс успее да се изрекламира по-добре, може и да спечели някой паунд. Но острата реакция срещу нея, вероятно ще попречи на това да се събере особено голяма публика.