Българите в Русия ще гласуват на три места

За денонощие в страната новите случаи на „Ковид-19“ вече не надхвърлят 9000

Свят
15:57 - 31 Март 2021
2688
Българите в Русия ще гласуват на три места

На територията на Русия на 4 април за парламентарните избори ще бъдат открити три секции – в сградата на посолството на България в Москва, както и в консулските ни служби в Санкт Петербург и Екатеринбург.

Който не е успял предварително да подаде заявка, ще може да го направи непосредствено преди да пусне гласа си в деня на изборите.

Вотът тук ще протече при строги противоепидемични мерки. Дошлите да упражнят правото си на глас задължително трябва да са в предпазни маски и  да спазват необходимата дистанция. По принцип гласуването тук преминава спокойно и без нарушения, под внимателния контрол на наблюдатели от няколко партии.

Предишни години на избори в Москва, Петербург и Екатеринбург са гласували общо около 1000 души, като само в Москва те са 500. Днес обаче никой не се наема да прави прогнози каква ще е избирателната активност, заради пандемията от коронавирус.

Тук епидемичната обстановка се оценява като спокойна, като прогнозите са оптимистични и се очаква още в края на лятото да бъдат отменени и последните ограничителни мерки.

За денонощие в Русия новите случаи на „Ковид-19“ вече не надхвърлят 9000, което е най-ниският показател от октомври м.г. досега. Общото количество на заразените с „Ковид-19“ в страната надхвърлиха 4,5 млн. души, оздравелите са близо 4 млн. Тук за разлика то други страни няма локдаун – работят ресторанти, фитнес центрове, молове.