България е домакин на летния университет на ЮНЕСКО

Активностите ще се състоят в парк „Централен Балкан” край Карлово

Актуални новини
14:28 - 22 Юли 2019
1989
България е домакин на летния университет на ЮНЕСКО

Тази година България за първи път е домакин на Летния университет на ЮНЕСКО. Събитието започна в Карлово, а участниците бяха поздравени и от представители на местната и държавната власт, и на отговорни институции, съобщиха от фондация Биоразнообразие.

Събитието ще се проведе в южната и северната страна на биосферният парк "Централен Балкан". В летния университет на ЮНЕСКО, който се провежда за пети път и започва от Карлово участват над 30 млади експерти, докторанти и представители на местни общности в близост до биосферни паркове от три континента и страните Австрия, България, Гърция, Египет, Испания, Италия, Йордания, Кипър, Мексико, Северна Македония, Сърбия, Тунис, Украйна, Франция и Чили. Те ще обсъждат бъдещето на биосферните паркове в България и по света с помощта на български и международни лектори.

Целта на обучението е да привлече внимание върху програмата на ЮНЕСКО "Човекът и биосферата" и да постави акцент върху биосферните паркове и възможностите, които те предоставят. Ще бъдат показани успешни примери от Италия, Гърция и Франция, с които ще се демонстрира по какъв начин може да се използва марката на биосферните паркове, за да се популяризира и развива успешен бизнес, използвайки устойчиво природните дадености и опазвайки околната среда.