България отнесе Гърция на старта на Евроволей 2019 (снимки)

Цветан Соколов е №1 със 17 точки, Светльо Гоцев се отличи с 4 блока

Спорт
16:53 - 12 Септември 2019
1791
България отнесе Гърция на старта на Евроволей 2019 (снимки)

България победи с лекота Гърция в мача на откриването на европейското първенство по волейбол. В залата в Монпелие нашите минаваха за фаворит и очаквано се наложиха с 3:0 сета (25:22, 25:16, 25:20) само за 1 ч и 18 минути. Разликата в класите на двата тима бе очевидна и в нито един момент българският отбор не даде шанс на своя съперник.

Мачът започна по-добре за гърците, които водеха с минимална разлика до средата на гейма. Все пак нашите се отърсиха от напрежението в началото и обърнаха резултата. В решителните точки българите запазиха хладнокръвие и затвориха гейма с 25:22 точки.

През втората част започнахме доста по-спокойно, а желязната  блокада бързо даде преднина от 5-6 точки за България. Много силен на блок бе Светослав Гоцев. За гърците пък бе истинско щастие, че успяха поне веднъж да спрат Цецо Соколов. До края на гейма всичко мина по мед и масло и нашите оставиха съперника на само 16 точки.

В третата част Гърция започна с повече ентусиазъм в опит да се върне в мача. Мераците им обаче бързо бяха отрязани и към средата на гейма България отново имаше контрола на полето. В края на мача обаче дойде отпускане, като гърците спасиха три мачбола. До излишни драми обаче не се стигна и Гоцев заби победната точка за 3:0.

Най-добър за нашите бе звездата на тима Цветан Соколов. Диагоналът направи 17 точки с 3 аса. Гоцев пък се отличи с 4 блока в мача.

България - Гърция 2:0 (25:22, 25:16, 25:20)

България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев,  Теодор Салпаров-либеро
Треньор: Силвано Пранди

Гърция: Дмитро Филипов, Никос Зупани, Панайотис Пелекудас, Александрос Раптис, Йоргос Петреас, Атанасиос Протопсалтис, Менелаос Кокинакис-либеро
Треньор: Димитрис Андреопулус

Снимки: CEV.EU