България се люля тази нощ

Три земетресения бяха регистрирани у нас, хората описват трусовете като експлозия

Актуални новини
09:39 - 17 Януари 2021
6110
България се люля тази нощ

Три земетресения на територията на България регистрира Европейският сеизмологичен център през изминалата нощ. Най-силно са усетени от жителите на Шумен и съседните селища.

Първият трус е регистриран в 23.29 ч. с епицентър между селата Радко Димитриево и Ивански, вторият - в 23.47 ч. в село Дибич и третият, близо до Шумен, в 00.06 ч. с магнитът 3,3, отчита БАН. 

Земетресението било усетено в Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав. Хората описват земетресението като експлозия и твърдят, че е било мощно в района на епицентъра. "Беше мощно, а да е толкова от 3 нагоре, трябва да е като вятър духна и страшно", "Помислих че нещо падна от горния етаж", коментират граждани в социалните мрежи.

"Усети се доста силно, все едно някой хвърли бомба, първоначално се чу звук сякаш духа адски силен вятър и след това последва доста силно разлюляване", разказва потърпевш от Велики Преслав. Трусът е продължил 1-2 секунди. Някои хора споделят, че са усетили два последователни труса, като вторият е бил по-силен и продължителен.

Засега няма информация за щети и пострадали.