Българка засне новата кампания на Dior (СНИМКИ)

Кадрите са впечатляващи и са вдъхновени от старите майстори от епохата на Ренесанса и Барока

Стил
16:47 - 11 Януари 2021
3498
Българка засне новата кампания на Dior (СНИМКИ)

Dior се довери на българската фтографка Елина Кешишева, за да заснеме кампанията на френската марка за Пролет/Лято 2021. Снимките са впечатляващи и са вдъхновени от старите майстори от епохата на Ренесанса и Барока. Кашишева умело си служи със светлината и текстурата, за да създаде фотографии, които приличат на класически картини. Всъщност цялата пролетно-лятна колекция на Dior е вдъхновена от изкуството.

Креативният директор на Dior Мария Грация Чиури отдавна включва елементи, свързани с изкуството, феминизма и женската сила в своите модели.

"С тази кампания искаме да покажем постиженията на изкуството в различните му форми - от феминистките есета на Вирджиния Улф до въздействащите колажи на Лучия Маркучи. Колекцията е заснета така, че да се разкрие уникалната сила на изкуството", казаха от Dior пред WWD.

Елина Кешишева заминава за Париж в края на 90-те, където първоначално работи като модел, но бързо разбира, че истинската ѝ страст е фотографията. В момента тя е един от най-известните български фотографи в света, като нейни фотосесии са публикувани в издания като Vogue, Marie Claire, DRY, AMICA и Harper’s Bazaar. Пред нейния обектив са позирали известни имена от шоубизнеса като Настася Кински, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ник Кейв, Вим Вендерс и Анди Макдауъл. Работила е за брандове като Missioni и MyTheresa.