Българката Даниела е сладкар №1 във Флорида (СНИМКИ)

САЩ
13:38 - 08 Май 2021
5156
Българката Даниела е сладкар №1 във Флорида (СНИМКИ)

Българка прави изкуство от торти и изпълнява всякакви вкусни желания на американци във Флорида. Даниела Калсиано пресъздава 80-те години върху изкушение от захар в продължение на 20 часа, вае морското дъно като сладкиш и приготвя светкавично 300 пасти. Даниела през деня работи като счетоводител, а после става любимият сладкар на жителите в град Нейпълс, Флорида.

Нашенката е родом от град Правец, но от 16 години се е установила в САЩ, където е щастливо омъжена. Любопитството я води зад Океана, а там създава приятелства и се запознава с различни хора, но все така тъгува за сестрите си в родината.

Даниела се хвърля спонтанно в сладкарството, докато се чуди как да изненада колега за рождения му ден. Иска да възроди позабравена традиция на служителите в хотел “Мариот” (Mariott Hotels), където за всеки празнуващ е имало персонална торта и подарък, но с течение на времето тази практика е спряла.

Така българката запретва ръкави и забърква първата си ванилова торта с кокос, изпълнена с еклери и украсена с маслен крем. След въодушевлението на близките й решава да се впусне в новото начинание.