Българска дизайнерка уши рокля за „Долче и Габана“ (Видео)

Стил
13:17 - 15 Септември 2020
1245
Българска дизайнерка уши рокля за „Долче и Габана“ (Видео)

Българка създаде една от най-новите рокли на световния моден гигант „Долче и Габана“. Младата дизайнерка Димитрина Маркова заедно с екип от талантливи момичета успяват да създадат идеята за дрехата, а след това и ръчно да я изработят.

Специфичното е, че в роклята са инкрустирани множество пайети кристали, които се слагат на ръка и цялата процедура отнема много време. В роклята на Долче и Габана има вплетена рафия - натурален продукт, чието име идва от специален вид палма, която расте в Африка, Централна и Южна Америка.

След като премине през определен вид обработка, влакната на рафията се превръщат във висококачествен текстил, който се използва масово при изработката на дрехи, обувки, аксесоари, а също така и с декоративна цел. От нея се изработват още различни видове канапи, въжета и кошници.

Самите влакна са доста меки, гъвкави, здрави и издръжливи, лесни са за боядисване и са биоразградими. Маркова така нарежда кристалите, пайетите и рафията, че те се превръщат в основен акцент в творбата. За няколко дни дрехата на италианската модна къща се в превърна в една от най-харесваните в цял свят и забележителното е, че в нея има българско участие.

Мечтата на младата ни дизайнерка е един ден да има собствена модна линия.