Българска гордост: Ето я пълната отличничка от матурите

Общество
12:45 - 19 Юни 2020
3694
Българска гордост: Ето я пълната отличничка от матурите

Абсолютната отличничка от тазгодишните матури се оказа истински вундеркинд, научи Lupa.bg. Десислава Георгиева, която е зрелостничка от Софийската математическа гимназия, изкара 4 пълни шестици на изпитите, но преди да срази учителите и съучениците, тя вече е прославила България.

Още миналата година тя носи на страната ни престижния сребърен медал от Международната олимпиада по биология в Унгария заедно с родния отбор. А освен от науката, се интересува живо и от философия. Наричат я вундеркинд от малка заради разностранните й увлечения в диаметрално противоположни сфери. Неслучайно и четирите пълни шестици от зрелостните изпити са по литература, математика, биология и химия. 

А за да опровергае напълно клишето, че умните момичета са зубъри и са заровени само в дебелите книги, Деси изглежда и като манекенка, и поддържа отлична форма с редовно плуване, където също бележи успехи през годините. 

Казва, че няма намерение да стане непременно лекар с двете си отличия от матурите в естествените науки, а по-скоро смята да се занимава с изследователска дейност. И вече е приета в един от най-престижните западни университети.