Българска кръчма отвори в сърцето на Хавана

Актуални новини
12:22 - 24 Ноември 2022
1115
Българска кръчма отвори в сърцето на Хавана

Български ресторант отвори врати в сърцето на кубинската столица. Това стана на 17 ноември с подкрепата на Службата на Историка на град Хавана, съобщават от посолството ни в Куба на страницата си във фейсбук.

На откриването на ресторант “България” присъстваха над 100 гости – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български граждани. Посланикът ни Тодор Кънчевски и архитект Перла Росалес, и.д. генерален директор на Службата на Историка на град Хавана потвърдиха ангажимента да работят за реализацията и на други съвместни проекти. Архитект Росалес определи като ключово и едно от най-ценните за града мястото, на което се намира ресторанта – (Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja).

Заведението е третият елемент от обособяването на своеобразен „път на България в Стара Хавана“, за което е постигнато съгласие между посолството и Службата на Историка.

В ресторант „България“ ще се предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други традиционни за страната ни ястия. Собственикът на заведението предвижда също готварски работилници, на които ще бъдат представяни елементи и рецепти, типични за българската кухня.