Български дизайнер облече примата на Азербайджан

Суперзвездата Айгюн блести с рокля на Фатих Осман

Топ
12:33 - 26 Юли 2024
1714
Български дизайнер облече примата на Азербайджан

Азербайджанската поп звезда и актриса Айгюн Казимова отново се довери на българския дизайнер Фатих Осман за визията си в новият си музикален проект. Тя засне високобюджетен видеоклип към поп парчето „S.O.S”, което вече набра сериозна скорост във всички музикални платформи, както и в социалните мрежи. 

Роклята в клипа е избрана от известния турски стилист Беркер Кушку, който не за първи път работи с Фатих. Двамата си партнираха по международните проекти на турската звезда Ажда Пеккан и облякоха турската Лейди Гага, Ханде Йенер за клипа към песента й “Aklimda”. 

Тоалетът на Айгюн е в цвят огнено червено и е от котюр колекцията на дизайнера “Garden of The Devil”, която премиерно бе представена преди няколко месеца на модната седмица в Ниш, Сърбия. Любопитното е, че за изработката на роклята в ателието на талантливия дизайнер, са отишли около 150 метра тюл, а за направата й е бил необходим около 15 дни ръчен труд. 

Фатих Осман

Айгюн е най-успешната и популярна певица в Азербайджан, известна с песните си по цял свят. Кариерата и започва още през 1988г., когато печели музикалния фестивал „Бакинска есен”. Тя има издадени 12 студийни албума зад гърба си, както и куп дуети с многобройни международни звезди. Сред тях най-силно се открояват имената на американския рапър Snoop Dog, с когото си партнира за песен за световното първенство по футбол за жени през 2012 г., както и руската звезда Филип Киркоров. През 2002 г. получава титлата Почетен артист на Азербайджан. До ден днешен тя е фаворит на президента на страната Илхам Алиев, който я кани на официалните концерти за всички национални празници. През 2006 г. Айгюн нашумява с главната роля в мюзикъла „Xari bulbullar“ на режисьора Ариф Казиев, а от няколко години тя е президент и на конкурса Best Model.

Тоалетите на един от най-обещаващите български дизайнери вече завладяха света на популярните личности, а вследствие на международното признание, Фатих Осман се вдъхновява за още повече световни изяви.