Български фенове нападнаха Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист е в сръбската столица Белград, където ще играе в демонстративен турнир

Спорт
12:05 - 05 Юни 2020
3517
Български фенове нападнаха Григор Димитров

Български фенове на тениса и Григор Димитров готвят щурм на Белград идния уикенд. Те ще подкрепят първата ни ракета по време на първия от четирите демонстративни турнира от "Адриа Тур" организирани от Новак Джокович.

Интересът към надпреварата у нас е огромен, след като стана ясно, че Гришо ще участва в нея. Мнозина се канят да посетят сръбската столица, за наблюдават на живо Димитров. За това спомага и фактът, че границата ни със западната съседка вече е отворена. Отпадна и карантината след пътуване до там.

От седмица в тенис форумите валяха въпроси за това ще има ли публика и какви ще са цените на билетите. "Къде и кога мога да си закупя билет за турнира?", "Как можем да се сдобием с пропуски", "Супер, ще отскочим до Сърбия", бяха най-честите питания на страницата на надпреварата от страна на българи.

В сряда организаторите пуснаха в продажба предвидените билети, съобразявайки се с изискванията за социална дистанция. Хилядата пропуска на цени между 10 и 13 лева - според това дали е дневна или вечерна сесия (б.а. 600 и 800 динара), бяха атакувани с настървение и разграбени само за 7 минути. Предполага се, че поне една десета са закупени от българи. Не бяха малко и тези наши сънародници, които не успяха да се вредят с пропуск.

Заради огромния интерес организаторите ще пуснат още 1000 билета в продажба днес. Това стана след специално разрешение на властите. "За всички, които не успяха да се сдобият с билетите, имаме добра новина - решихме да пуснем още 1000 билета в петък, като спазваме препоръчителните мерки за безопасност и подходящо социално разстояние от поне един метър между зрителите", обявиха от "Адриа Тур".