Български офицер стана подполковник от US армията

Алекс Апостол е отговорен за всички дейности по сътрудничество в областта на отбраната между американските и българските сили

Новини
19:47 - 04 Октомври 2020
5546
Български офицер стана подполковник от US армията

Посолството на САЩ в София поздрави българският началник на Отдела за военно сътрудничество Алекс Апостол за повишаването му в чин подполковник от американската армия, предава glas.bg.

Подполковник Апостол служи в посолството вече 15 месеца и е отговорен за всички дейности по сътрудничество в областта на отбраната между американските и българските сили, включително неотдавнашното учение на военновъздушните сили “Тракийска пепелянка”, написаха от US посолството във Facebook.

Българинът отговаря също за финансирането на различни проекти към Министерството на отбраната, които подпомагат българските общности, включително ремонти на училища и детски градини в цялата страна, и оборудване за 90 000 долара в подкрепа на отговора на България срещу COVID-19.

“Нашите военни са постигнали толкова много заедно през дългата история на партньорство, което Алекс се ангажира да укрепва и изгражда. Добра работа подполковник Апостол!”, пишат още от американското посолство у нас.