Български тенисист оцеля при стрелба в Украйна

Свят
22:26 - 03 Март 2022
4811
Български тенисист оцеля при стрелба в Украйна

Български тенисист и други наши сънародници са се разминали с най-лошото по време на прибирането си от Украйна.

Връщането на Васил Младенов и останалите стана възможно благодарение на посолството ни в Киев и на кризисния център към Министерството на външните работи. Осигурени бяха автобуси, с които българите избягаха от войната.

“Спряхме да заредим на бензиностанция, когато съвсем близо до нас се чу страхотен трясък от стрелба. Не знам какво беше - ракета или танк, но ни се размина. Искам специално да благодаря на шофьорите на автобусите, които са страхотни професионалисти и направиха всичко възможно да се приберем благополучно. Но все още не знам къде се намирам”, коментира Младенов след повече от 50 часа пътуване от украинската столица дотук.

Той и много други българи прекараха 4 дни в хотел срещу нашето посолство и нямаха никаква възможност да излизат. Васил разказа, че времето му минава основно във фитнеса.

Връщането на сънародниците ни в България малко се забави заради комендантския час в Киев и забраната за напускане на града. Когато автобусите все пак потеглиха, “24 часа” отново се свърза с Младенов и тогава той само каза, че няма никаква представа къде точно са по пътя към границата.

Васил е свързан с Украйна, защото половината от рода му е от тази страна. След като на практика престана да участва в турнири, той работеше в Киев като треньор. Тенисистът е известен отдавна със страстта си към музиката и записва песни (хип-хоп) на български и руски, който също говори като майчин. Преди време дори участва в риалити формат.