Българският д-р Хаус се снима в наш сериал

Култура
19:30 - 14 Февруари 2022
10377
Българският д-р Хаус се снима в наш сериал

Анестезиологът д-р Николай Игнатов, който е известен като българския д-р Хаус, се снима в наш сериал и въпреки епизодичната си роля осъществи детската си мечта да бъде и актьор, научи Lupa.bg. Началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) в бургаската Университетска болница "Дева Мария", се появи наскоро в премиерния епизод на новия сериал на БНТ „Аз и моите жени“, заедно с колегите си Мариян Минчев и Станислава Стоянова.

Заради 6-серийния сериал болницата за втори път се превръща в снимачна площадка. Филмът бе заснет през лятото на миналата година. За първи път в "Дева Мария" заснемат сцени от хитовата в момента лента „Петя на моята Петя“.

Анестезиологът визуално прилича на актьора Хю Лори, който изпълнява ролята на д-р Хаус в популярния американски сериал. Освен това сърцатият български лекар оглави през 2015 г. единственото в Бургаска област Звено за диагностика и лечение на пациенти с неизяснена диагноза, което е известно като звеното „Д-р Хаус“.

Пред Lupa.bg д-р Игнатов сподели, че в последните си години като ученик се е колебаел дали да кандидатства актьорско майсторство във ВИТИЗ или медицина. Решава все пак да се посвети на лекарската професия. Той е родом от Казанлък и след като завършва там гимназия следва медицина в Тракийския университет в Стара Загора. Бил е Републикански консултант по анестезиология и интензивно лечение.

Българският д-р Хаус е участвал като доброволец в мироопазващи мисии в най-бедните и опасни места на планетата - в Африка, а изключителният му професионализъм дава шанс на стотици хора да получат лекарска помощ и да оздравеят. Анестезиологът е бил и на мисия в Сомалия.

Д-р Николай Игнатов веднага впечатлил снимачния екип със сърдечността си и отзивчивостта си, научи Lupa.bg. Заради харизмата на лекаря режисьорът Боя Харизанова му предложила да се снима в една от сцените, в която героят му оперира.

"Приех с удоволствие. Справял съм се с толкова предизвикателства в живота, защо да не приема и това - за малко да бъда актьор, но всъщност да играя себе си", разсъждава българският д-р Хаус. Той приема с усмивка сравнението с Хю Лори и като истински професионалист коментира, че нещата в медицинските сериали изглеждат по-различно, отколкото в реалния живот. "В киното нещата се преувеличават, там има лек за всяко заболяване, спешните медици са оборудвани със специална техника, реагират бързо, на кино места в болниците винаги има. Знаете, че особено в сегашната обстановка у нас това не винаги е така", допълва с тъга д-р Николай Игнатов.

Той сподели, че нерядко е попадал на пациенти, които за съжаление неуспешно са лекувани от несъществуващо заболяване и се налага да се вземат спешни и адекватни мерки за тяхното лечение.

Анестезиологът е семеен, с две дъщери. Съпругата му също е от Казанлък- Соня Игнатова, която бе една от първите телевизионни водещи в местната телевизия.

Извън работата си д-р Игнатов много обича да пътешества и е запален по фотографията.