Българският Франк Синатра влезе по спешност в болница, пее със специален ботуш

Джаз певецът Васил Петров счупи глезен и се наложи да го оперират

Общество
12:25 - 12 Август 2024
1906
Българският Франк Синатра влезе по спешност в болница, пее със специален ботуш

Джаз музикантът Васил Петров влезе по спешност за операция в столична болница в разгара на турнето си. Българският Франк Синатра легна под скалпел заради тежка контузия в крака.

„Подготовката за турнето ми „The best of: 30 години в музиката” вървеше чудесно. Написах аранжиментите на 3 нови песни, а почти всеки ден правех и кратки преходи в планината. Така беше до момента, в който не стъпих накриво в Банско. Оказа се, че съм си счупил малкия пищял на глезена и се налага хирургическа интервенция.

Благодаря на ръководството на МБАЛ - Благоевград и лекарите, които ми оказаха необходимата първа помощ. Решихме да направя операцията в София. Така станах пациент на прекрасния д-р Илиев и екипа му в болница „Света Анна”. Ден-два ще съм под медицински надзор и малко преди началото на турнето ми ще ме изпишат”, сподели пред „Уикенд” легендарният джаз изпълнител.

60-годишният певец ще реализира мащабната си национална обиколка със Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов и със специален гост - цигуларката Зорница Иларионова. По време на спектаклите Васил Петров ще носи специален ботуш заради операцията, а при нужда ще присяда на стол.

Тази вечер Васил Петров излиза пред публиката във Велико Търново в Летния театър в града. Утре той ще пее на Крепоста Туида в Сливен. На 14 август почитателите на джаза ще чуят певеца в двора на Регионалния исторически музей в Кърджали. На 16 август ще е в Несебър, на 17 август – в Бургас, на 18 август – в Поморие. На 19 август турнето на Васил Петров продължава в Амфитеатър "Арена" в Свети Влас, а на 1 септември джаз идолът ще извиси глас в Античния театър в Пловдив.

За почитателите на вълнуващата, романтична музика, легендарният джаз певец Васил Петров празнува 30 години в музикалния свят със серия от концерти и нова програма. Отбелязвайки този важен юбилей, Васил Петров обеща да зарадва своите фенове с най-доброто от неговия репертоар с българска, класическа и световна музика.

Васил Петров събира в една концертна програма най-любимите песни от своите албуми и концертен репертоар, както и ще представи за първи път блок с латино теми.

В напълно нови аранжимент програмата включва българските му хитове „Другият“ и „Подслон в дъжда“, латино темите Besame mucho, Quando, Quando, Quizas Quizas Quizas, поп класиките Killing me softly, Can`t take my eyes of you, хитовете на Бийтълс - Yesterday, Michelle, рок класиката Soldier of fortune и разбира се хитовете на Синатра – My Way, Strangers in the night, Over and Over, Fly me to the moon и Ню Йорк и други. Всичко това в симфонично звучене с джаз нюанси.