Българският гражданин, загинал при експлозията в Мадрид, е минавал случайно пред сградата

Новини
05:08 - 21 Януари 2021
4910
Българският гражданин, загинал при експлозията в Мадрид, е минавал случайно пред сградата

47-годишен българин е един от тримата загинали при експлозията, която избухна в центъра на Мадрид вчера. На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българският гражданин.

По думите на вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата. И двама загиват на място. Информацията, че втората жертва е 85-годишна жена беше опровергана и беше уточнено, че става въпрос за мъж. Третата жертва е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който бил повреден.


11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом.

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните.

Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. Те са преместени в общински резиденции.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Само 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни.

Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването й ще започне още днес.