Българският модел Бойка Матова дефилира за "Диор" в Париж

Стил
18:09 - 03 Март 2023
7741
Българският модел Бойка Матова дефилира за "Диор" в Париж

Едно от най-успешните лица на модна агенция “Ивет Фешън” Бойка Матова дефилира на ревюто на "Диор" по време на стартиралата Седмица на модата в Париж.

Тази година Мария Грация Кюри, креативен директор на модния бранд, залага на широки поли със средна дължина, подчертана талия, флорални щампи, ръкавици и токчета. Дизайнерите се завръщат към гардероба от 50-те години на миналия век, примесен с духа на пънка.

Бойка пристигна във френската столица директно от Милано, където участва в ревюто на италианския моден бранд MSGM по време на Миланската седмица на модата. Тя дефилира рамо до рамо със световноизвестни модели, които представиха новата колекция, открояваща се с цветни щампи, вдъхновени от поп културата. Сред клиентите на модната марка, създадена от Масимо Джорджети, са Хейли Бийбър, Бионсе, Джей Зи, Кендъл Дженър и Аврил Лавин. 

„Вечерта преди ревюто на "Диор" в Париж канселираха полета на Бойка, която трябваше да лети от Милано. Все пак на следващия ден тя успя да стигне навреме, където я чакаха от Диор, за да направи традиционния фитинг. За съжаление много често се случва моделите да стават жертва на авиокомпаниите и да не могат да стигнат за определен моден ангажимент“, споделя Диан Динев, главен букер на „Ивет Фешън“.

През миналата година Бойка направи своя дебют отново на Седмицата на модата в Париж, по време на представянето на новата колекция на "Валентино", една от топ-модните шоу програми във френската столица. През есента на 2022 година, тя снима и продуктова фотосесия за новия каталог на Gucci.

Другата голяма новина около Бойка e заснемането на ексклузивна фотосесия за британското издание на модната библия "Vogue". Двата кадъра с българската моделка са публикувани в мартенския брой на списанието, на чиято корица грее поп звездата Риана. На снимките Бойка позира в от котюр корсет на Balmein, с пръстен от бяло злато на Chanel и с винтидж обувки и гривни, предоставени от National Theatre Costume в Лондон. Нашето момиче застава пред фотообектива на световноизвестния британски моден фотограф Дейвид Симс, който има солидно портфолио и кампании за модни брандове като Alexander McQueen, Balenciaga, Calvin Klein, Jil Sander и Yohji Yamamoto. Негови творби са част от постоянна колекция на музеите Victoria and Albert и Tate Modern. Симс е снимал за корици на световни модни издания: поп звездите Риана и Лейди Гага, актрисите Алисия Викандер и Руни Мара, топ-модела Наталия Водянова, Кендъл Дженър, Хейли Бийбър и много други.

Бойка Матова е висока 175 см. и е откритие на букера Диан Динев. Той я среща точно преди началото на световната пандемия от COVID-19 през 2020 г. 21-годишната брюнетка е родена в Свищов, но от няколко години живее в София.

Бойка работи изключително активно за различни световни кампании по цял свят. В момента тя разпределя времето си между Лондон и Париж, където нейна агенция е IMG, от която са тръгнали голяма част от световните топ модели.