Балкански триумф! Звезда и Олимпиакос в групите на Шампионската лига! (СНИМКИ)

Равенство в Норвегия беше достатъчно на Динамо Загреб да се присъедини към сърбите и гърците

Спорт
11:52 - 28 Август 2019
2318
Балкански триумф! Звезда и Олимпиакос в групите на Шампионската лига! (СНИМКИ)

Сръбският гранд Цървена звезда се класира за груповата фаза на Шампионската лига за втора поредна година. Червено-белите елиминираха Йънг Бойс след две равенства - 2:2 и 1:1, но с повече голове на чужд терен.

Звездашите поведоха в 59-ата минута с гол на Алекса Вуканович, а автогол на Ел Фарду Бен Набуан върна надеждите на гостите в 82-ата. По-важното беше, че до края Звезда оцеля на "Мала Маракана".

След края на мача много от футболистите на Цървена звезда плачеха от радост. Те направиха почетна обиколка на стадион "Райко Митич", изпълнен от над 50 000 навиячи.

Олимпиакос ще играе за 19-и път в групите на Шампионската лига. Гръцкият гранд не остави шансове на Краснодар и в реванша, като се наложи с 2:1 в Русия. По този начин "червено-белите" елиминираха руския тим с общ резултат 6:1.

Временният наставник на руския тим Сергей Матвеев имаше и сериозни кадрови проблеми - заради контузии той не можеше да разчита на половината си титуляри, начело с Ари, Юрий Газинский, Александър Мартинович и Виктор Клаесон. Най-тежкият удар беше травмата на новото попълнение Реми Кабела.

Динамо Загреб също ще играе в групите на най-комерсиалния клубен футболен турнир. Хърватският шампион записа равенство 1:1 в реванша срещу Розенборг в Норвегия и така с общ резултат 3:1 в своя полза продължава напред в турнира.

Домакините поведоха чрез Бабаджиде Акинтола в 11-ата минута, но гостите изравниха чрез Амер Гояк в 71-ата минута.

Така Динамо Загреб се добра до мечтаните групи за седми път в своята история. Розенборг пък отпада от Шампионската лига и ще продължи участието си в групите на Лига Европа.