Бандит тръгна към затвора с 300 г дрога

Куриози
18:25 - 29 Октомври 2021
2581
Бандит тръгна към затвора с 300 г дрога

Значително количество и различни наркотични вещества са иззети от частен имот в село Столник, община Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските действия започнали след сигнал в РУ-Елин Пелин, че при процедура за привеждане в място за лишаване от свобода служители на "Съдебна охрана" открили в раницата на осъдения наркотични вещества.

Направен е обиск на 46-годишния мъж. В пликчета, пришити за презрамките на раницата му, са открити около 200 грама амфетамин, а опаковка с около 100 грама изсушена тревиста маса - марихуана, била намерена в дрехите му, съобщи БТА.

Криминалистите предприели и претърсване в обитавания от него имот в с. Столник. В къщата са намерени и иззети около 2500 грама тревиста маса, близо 30 грама амфетамин, 65 таблетки екстази, електронна везна, машинка за вакумиране. Още 25 канабисови растения, в процес на сушене, са открити в таванското помещение.

Мъжът е предаден на съдебните власти с оглед привеждането му в Централния софийски затвор за изтърпяване на наложената му ефективна присъда - отново за притежание на наркотични вещества.