Бандитите от Люлинската бригада превзеха Бургас

Тримата апаши обират апартаменти и коли

Общество
16:22 - 06 Декември 2022
3593
Бандитите от Люлинската бригада превзеха Бургас

Служители от отдел "Криминална полиция", сектор "Базова научно-техническа лаборатория" и Пето районно управление в Бургас са установили извършителите на кражбата на сумата от 300 лв., осъществена на 1 декември от частен дом, разположен в бл. 1 в к-с "Лазур", обитаван от 60-годишна бургазлийка.

В апартамента е проникнато чрез отключване на входната врата. Крадците са трима криминално проявени и осъждани софиянци на възраст от 47 до 53 години. Те са част от т.нар. Люлинска бригада, която притежава отлични познания и умения за извършване на кражби от апартаменти и автомобили.

Мъжете са се придвижвали с лек автомобил "Мицубиши", със софийска регистрация, в който в специално пригоден тайник са намерени и иззети множество приспособления за отключване на ключалки за апартаменти и автомобили, шперцове, заготовки, пари и златни накити.

С определение от 4 декември на Бургаски районен съд на двама от софиянците е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", а на третия е наложена "парична гаранция" в размер на 1 000 лв.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на софиянците продължава от служители на Пето районно управление - Бургас.