Баница с късмети, рок концерт и танци за Нова година във Велико Търново

Общество
12:08 - 31 Декември 2023
2154
Баница с късмети, рок концерт и танци за Нова година във Велико Търново

Във Велико Търново Нова година ще бъде посрещната на площада с баница с късмети, с рок концерт и народни танци. На 1 януари сутринта е традиционният 15-километров поход за здраве, а по обяд пред крепостта Царевец с подаръци ще бъде посрещнат първият турист за годината в България.

С празнична заря и концерт на Дара Екимова и група Д2 и празничен хоровод от ансамбъл "Искра" на площада пред община Велико Търново ще бъде посрещната Нова година. Ще бъде отслужен празничен благослов, а кметът Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на старопрестолния град. 

За 2024 година великотърновци си пожелават: 

„Да сме здрави, да сме щастливи с това, което имаме“. 

„Да бъде една ползотворна година, изпълнена с много любов“. 

„Здраве, щастие и късмет на всички, много любов“. 

За осма година ще бъде спазена традицията на 1 януари сутринта любителите на туризма да започнат годината с поход по Търновските височини. 

Точно в 12 часа в първия ден на годината директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов ще посрещне с подаръци първия турист в крепостта Царевец. Архитектурно-музейният резерват е единственият музеен обект в страната, който работи на Нова година и затова първият турист в крепостта е и първият турист за годината в България.