Банка ДСК с нов шеф

Димитър Дилов е новият изпълнителен директор на трезора

Новини
15:42 - 03 Май 2023
8471
Банка ДСК с нов шеф

Димитър Дилов е новият изпълнителен директор, член на Управителния съвет (УС) и ръководител направление "Управление на риска" в "Банка ДСК" от началото на май, съобщиха от финансовата институция.

Той поема длъжността от Арно Льоклер, който се оттегля от банката от края на април.

В съобщението се отбелязва, че Димитър Дилов има повече от 20 години международен опит в банковия сектор, като през последните пет години заема позицията на изпълнителен директор и член на УС с ресор "Управление на риска" в една от водещите банкови групи в Източна Европа.

Кариерата му на риск мениджър преминава през различни банки от групата "Райфайзен Банк Интернешънъл" (Raiffeisen Bank International) в България, Австрия, Косово и Сърбия, където отговаря за управление на риска в съответните банки, лизингови дружества и пенсионни и инвестиционни фондове. 

Димитър Дилов е магистър по "Банков мениджмънт" от Стопанската академия "Д. А. Ценов", като впоследствие учи "Приложна математика" в Софийския университет. Има придобита магистърска степен по бизнес администрация от Бизнес училището в Кеймбридж, Англия (Cambridge Judge Business School). Преминал е множество специализации в областта на банкирането, финансовите технологии и data science в Англия, Швейцария, Люксембург и Австрия. Владее английски, руски и сръбски език.  

В последните години по негова инициатива се развиват различни дигитални решения за управление на риска, като се използват най-модерни технологични новости, ориентирани към оптимизиране на кредитния процес, подобряване на отчетността и ефективно вземане на решения, пише още в съобщението.