Банка ДСК със срив в системата, клиентите бесни

Новини
13:48 - 09 Февруари 2022
19133
Банка ДСК със срив в системата, клиентите бесни

Технически проблем влудява клиентите на една от големите банки у нас. Заради срив в системата на мобилното и интернет банкирането преводи не могат да се осъществяват от няколко дни.

От Банка ДСК известиха за проблема в понеделник с лаконично съобщение на сайта си, че „екипът работи с висок приоритет по отстраняването на проблема, за да осигури всички технически условия за безпроблемна работа. В тази връзка, ако имате затруднения или ограничения в достъпа до ДСК Директ и DSK Smart, молим Ви, проявете разбиране и информирайте банката, за да получите от компетентните ни колеги съвет как да се справите. Можете да се свържете се с нас на 0700 10 375/*2375 или на [email protected]”.

До съвет обаче е невъзможно да се стигне, понеже телефоните на банката дават непрекъснато заето.

На множеството оплаквания във фейсбук страницата на финансовата институция, администраторът отговаря „под индиго” – „Извинете ни за причиненото неудобство, но не можем да посочим срок, в който проблемът ще бъде отстранен”. 

От петък следобед се боря с Банка ДСК, разказва пловдивчанинът Стоян Колев. "Първоначално пробвах на два банкомата в града да изтегля кеш – безуспешно, възможно е проблемът да не е свързан, но ме възпрепятства. А по-късно опитах да преведа пари на наши контрагенти, но дори не успях да вляза в интернет банкирането."

До момента предприемачът не е успял да направи дължимите плащания по фактури от фирмената сметка. Някак си обаче случил на „прозорец” и направил превод от личната си сметка в същата банка.