Банкси представи нови графити в Киев

Украйна
15:51 - 15 Ноември 2022
3425
Банкси представи нови графити в Киев

Британският художник Банкси потвърди, че е нарисувал седем графита в Украйна, по-специално в столицата Киев, както и в Ирпен и Бородянка, най-засегнатите от руските бомбардировки, съобщава Арт нюзпейпър.

Миналата седмица три творби на Банкси бяха забелязани в района на Киев, което доведе до спекулации, че анонимният британски художник е в разкъсаната от война страна

Един графит изобразява мъж, който прилича на руския президент Владимир Путин, хвърлен през рамо на пода от момче по време на мач по джудо.

Друга картина показва две деца, използващи противотанков таралеж като люлка, докато трети стенопис, нарисуван върху руините на бомбардирана сграда, показва гимнастичка, която прави стойка на ръце.

Сега Банкси потвърди тези, както и четири други произведения. Сред тях е жена по халат, маши, противогаз и пожарогасител; брадат мъж, който се къпе; и още едно, в което Банкси изглежда е включил съществуващ графит на пенис в ядрена бойна глава, натоварена в задната част на брониран камион.

Банкси е псевдоним на скандален английски ъндърграунд художник на графити, политически активист и режисьор, който не е идентифициран. През март неподписана уникална антивоенна картина на CND Soldiers на Банкси беше предложена на благотворителен търг в Лондон в подкрепа на детската болница Охматдет. Тя беше продадена за 106,5 хиляди щатски долара.