Барабанистът Калин Вельов инспектира ядрената централа

Депутатът от ГЕРБ скочи от музиката в енергетиката

Актуални новини
18:15 - 28 Септември 2020
3748
Барабанистът Калин Вельов инспектира ядрената централа

"Животът ме отвя за една нощ от музиката и морето право в АЕЦ "Козлодуй" на посещение с енергийната комисия". Това написа барабанистът и депутатът Калин Вельов във фейсбук и се похвали със своя снимка от ядрената централа, придружена и с още няколко фотографии на стратегическия обект.

„Баща ми е инженер и имаше логика и аз да съм такъв, ама на... Остана ми вечният интерес към темата", добави шеговито музикантът, който като политик се прочу с това, че ту влизаше, ту излизаше от парламента заради конституционните принципи, че когато министър подаде оставка се връща в Народното събрание. 

Борбата за място в парламента на Калин Вельов стартира на 17 юли, когато той положи клетва на мястото на напусаналата парламента депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която отиде при Цветан Цветанов.

Вельов обаче бе „замразен“, тъй като няколко дни по-късно финансовият министър Владислав Горанов подаде оставка и се очакваше завръщането му като редови депутат. Горанов горделиво отказа да се върне в Народното събрание и на 29 юли Калин Вельов за втори път се закле да служи на народа като депутат.

Депутатстването на Калин Вельов обаче можеше да приключи, тъй като подалият оставка правосъден министър Данаил Кирилов имаше право да се върне като народен представител, но и той се отказа. Така за по-малко от 40 дни музикантът на няколко пъти се закле като народен представител и постави своеобразен рекорд.

А сега възпитаникът на Консерваторията в Ротердам изуми всички с инспекцията на АЕЦ "Козлодуй". "Все едно, че си пред студио миксер", написаха приятели на перкусиониста под неговата снимка, показваща как наблюдава мониторите атомната централа.

Предвид квалификацията на Калин Вельов в случая остава впечатлението, че е отишъл на инспекция в АЕЦ "Козлодуй" единствено, за да си пусне снимка от стратегическия за националната сигурност обект, до който достъп няма редовият потребител на фейсбук, а само малцина избрани.