Барабанистът на Iron Maiden прекарал инсулт

Дясната страна на Нико Макбрейн е парализирана

Новини
15:09 - 04 Август 2023
2638
Барабанистът на Iron Maiden прекарал инсулт

Барабанистът на титаните е прекарал инсулт по-рано тази година и това е довело до парализа на дясната му ръка, лично разказа той. И за да се уверявт феновете, че наистина е добре, записа и видео, вместо само писмено съобщение.

„Да, с вас е хубавецът на групата“, започва с усмивка 71-годишният музикант. „Знам, знам, че когато ме видите, всички си казвате, „Аха! Ето го този красавец от Iron Maiden, как му беше името“. Нико.

Казвам се Нико, момчета и момичета. Имам много, много лично послание към всички. Както някои от вас отбелязаха, не бях никак добре по-рано през годината. Ще ви напиша нещо като прес релийз, ако щете, в който да ви обясня всичко, което ми се случи и в какво положение бях през януари тази година в здравословно отношение.

Но исках да ви запиша видео, за да видите какъв съм хубав и здрав. Защото се чувствам на 100% здрав, но не можех да давам на вас 100% от способностите си на сцената. Всичко ще ви обясня в бележката, но обърнете внимание колко съм хубав и честит, и знайте, че всичко е наред. Бог а ви благослови и keep rocking!“

Ето какво е написал барабанистът в текста към видеото: „Здравейте, момчета и момичета, надявам се да ви намирам в добро здраве!

Причината да ви пиша днес е за да ви разкажа за много сериозен здравословен проблем, през който минавах. През януари получих инсулт – слава Богу, оказа се малкият дявол. Но въпреки това, той ме остави парализиран от дясната страна – от рамото надолу, така че, разбира се, бях много притеснен, че с кариерата ми е свършено. Но, благодарение на любовта и подкрепата на жена ми Ребека и семейството ми, моите доктори, и особено кинезитерапевтката ми Джули, както и моето Maiden семейство, успях да се възстановя някъде към 70%.

След 10 седмици интензивна терапия беше вече време да започна репетициите за турнето ни. Важно е да подчертая, че ви разказвам всичко това сега, а не по-рано, защото се тревожех най-вече да си свърша работата и да се фокусирам на 100% върху възстановяването си. Все още не съм стигнал до там, но с божията помощ, се подобрявам и с всяка седмица ставам все по-силен.

Благодаря на всички за най-прекрасното и магическо турне в историята ни, всички бяхте изключителни. Е, това е от мен. Бог да ви благослови, останете със здраве и нямам търпение да ви видя някъде напред във времето“.

Мениджърът Род Смолууд добавя: “Останалите от групата и аз смятаме, че това, което Нико успя да постигне след инсулта, показва изключителна вяра и сола на волята и сме много горди с него. Честно казано, не знаехме дали ще е в състояние да се справи с цял концерт, особено с този нов и музикално сложен сет, но той изцяло се концентрира върху възстановяването си. И когато бандата започна репетициите през май, всички застанаха на 100% зад него, и бяха смяни и облекчени, когато видяха, че ще може да го направи!

Нико си е Нико и в онзи момент не искаше да разсейва нас – или да отвлича вашето внимание, но сега, когато вече видя, че ще се възстанови напълно съвсем скоро, сметна, че следва да научите лично от него какво се случва, вместо от слухове!

Разбира се, всички сме много щастливи, че е такъв боец и нямаме търпение да поемем на още много турнета заедно – започвайки с три шоута в западна Канада и Power Trip в Калифорния след няколко месеца. Нямаме търпение! Това турне е толкова яко!”

Макбрейн наистина рядко говори за здравето си – през 2020 го диагностицираха с рак на ларинкса 1 стадий и той коментира това в едно-единствено интервю през 2021, но като цяло държи тази тема много лична. За радост на всички, седмица след диагнозата туморът беше отстранен и сега просто ходи на преглед на всеки няколко месеца, за да следят за рецидив. Засега всичко и на този фронт е безпроблемно. Стискаме палци така и да остане занапред.