Барбара Шет: Не вярвам някога Григор Димитров да спечели титла от Големия шлем!

Джокович ще остане в историята, ако вземе "календарен шлем", убедена е бившата тенисистка

Спорт
15:18 - 26 Август 2021
8868
Барбара Шет: Не вярвам някога Григор Димитров да спечели титла от Големия шлем!

Барбара Шет смята, че Григор Димитров ще достигне до втората седмица на Откритото първенство на САЩ, но това отново ще разпали дебатът дали първата ни ракета ще бъде запомнен като нереализиран талант.

Експертът на Евроспорт заяви, че според нея Даниил Медведев и Александър Зверев със сигурност ще спечелят поне по една титла от Големия шлем, но ще им бъде много трудно да го направят на предстоящия турнир в Ню Йорк.

Бившата №7 в света е на мнение, че опитът е психиката ще бъдат решаващи за триумф на US Open, а в това отношение над всички е Новак Джокович.

"Ако Джокович успее да постигне „календарен шлем“, със сигурност ще остане в историята като най-великия. Няма значение дали го харесвате или не. Ако спечели US Open, Джокович ще завърши кариерата си с най-много титли от Големия шлем.

Не мисля, че Роджър Федерер отново ще спечели „мейджър“ трофей, макар че ще е хубаво да го виждаме на корта възможно най-дълго. За Рафа нещата също не стават по-лесни. Ако трябва да съм искрена, не мисля, че Медведев и Циципас са способни да спечелят 21 титли от Големия шлем.

В момента Новак изглежда така, сякаш може да спечели 27 или 28. Той е в чудесна форма и полага перфектни грижи за тялото си, което е ключовият фактор.

Независимо дали сега спечели титлата или не, съм сигурна, че в бъдеще го очакват още „мейджър“ трофеи. Той също е наясно, че трябва да извелче максимума от следващите няколко години. Новак знае как да канализира енергията си и да постига целите си. Мисля, че от психологическа гледна точка няма по-добър от него.

Много ще зависи от жребия на Григор Димитров, защото е трудно да се дават прогнози без дори да сме видели схемата. Григор играе много атрактивен тенис и някои от мачовете му са наистина невероятни.

Проблемът при него е, че му е трудно да задържа това ниво за продължителен период от време и когато загуби, всички се чудят какво е станало. Най-вероятно ще достигне до втората седмица на US Open, след което отново ще започнем да се питаме къде е бил през цялото това време, защо не е направил следващата стъпка в развитието си и дали ще бъде запомнен като нереализиран талант.

Имам чувството, че това е обичайната процедура с Григор при всяко негово участие на Големия шлем през последните няколко години.

Ако трябва да съм честна, не вярвам, че Димитров някога ще спечели титла от Големия шлем.

Може да прозвучи грубо, но според мен този кораб отдавна отплава", сподели Шет.