Барби, Кен и Круела де Вил са най-желани за Хелоуин

Любопитно
20:00 - 21 Октомври 2023
4220
Барби, Кен и Круела де Вил са най-желани за Хелоуин

Както всяка година и сега Хелоуин ще бъде повлиян от хитови филмови ленти. Предстоящият празник ще мине под знака на Барби заради едноименната лента, която продължава да се радва на огромен успех. Хубавото на този образ е, че се постига много лесно, дори не е нужно да купувате специален костюм.

Къса рокля или пола и блуза, задължително в розово, ще ви свършат перфектна работа. Към тях добавяте масивни бижута и някаква широка лента или панделка в косите. Русата коса не е задължителна, за Барби ще минете и като брюнетка. Гримът трябва да е в нежни, светли тонове, с преобладаващо розово. Мъжете с добре оформена мускулатура могат да се издокарат като Кен. Ако сте с шкембе, потърсете друг герой. За Кен плочките на корема са задължителни.

Спортен панталон с дълъг елек или пухкаво палто на голо и тишърт по тялото са подходящият аутфит за да се превърнете в този образ. С временна боя за коса, може да станете блондин като героя във филма. Но пък истинската кукла Кен е брюнет, така че сами изберете какъв да е цветът на косата ви. Може да добавите и спортна лента за глава.

Круела де Вил от “101 далматинци” е образ, който явно никога няма да бъде забравен. Заради злия си нрав героинята е подходяща за празника на Вси светии, а и видът е лесен за постигане. Без проблем може да се намери перука, боядисана в черно и бяло. Дори и да нямате палто с далматински шарки, може да облечете дрехи в черно и пак ще постигнете желания резултат.

Друга много актуална героиня от големия екран, но и от едноименния сериал е Уенсдей, момиченцето със сърдит поглед, плитки и бяла якичка от семейство Адамс. Тази година отново ще бъде предпочитан образ както заради популярността на поредицата, така и поради лесното постигане на тази визия. Ако нямате дълга черна коса, която да сплетете на две плитки, купете си такава перука. Сложете тъмно червило и опушени сенки на клепачите, но и под очите, за да докарате сърдит и измъчен вид. Изберете блуза с пола или рокля в черно или тъмносиньо, но бялата якичка е задължителна. И гледайте сърдито!

Морската вещица Урсула от филма “Малката русалка” също е предпочитан образ. За него обаче ви трябва специален костюм, който е доста обемист. Той е с дълги пипала в долната си част, напълнени с вата, за да изглеждат обемисти. Костюмът е не само тежък, но и доста неудобен, така че ако отивате на парти, танците силно ще ви затруднят. Самата малка русалка Ариел също се радва на голям интерес. Визията се постига с много блясък в грима, дълга червена коса с букли и отново костюм, с който ще ви е трудно да се придвижвате. Впитата по тялото долна част на костюма, имитиращ рибена опашка, позволява да се правят съвсем малки стъпки.

Тик-ток и инстаграм учат на тънкостите в плашещия грим

Гримът е най-важната част от подготовката за празника на Вси светии. С него може да се превърнете в каквото си поискате. И когато е добре направен, дори костюмът няма да има особено значение - той ще е просто допълнение към страховития макиаж.

И тук социалните мрежи идват на помощ. Има хиляди потребители, които в детайли показват как да се превърнете в желания образ. Някои са професионални гримьори, други просто умеят да се преобразяват и всички те пускат видеа, в които стъпка по стъпка демонстрират как да направите впечатляващите рисунки върху лицето си.

Нужен ви е богат набор с гримове, но може да се наложи да си купите и изкуствена кръв, която да наплескате върху врата си или да се стича от устата ви. Страховити клоуни, извънземни същества, кралици, които са едновременно красиви, но и плашещи с тъмните сенки, с черно или кърваво червено червило, черепи и всякакви образи на смъртта, са най-често показваните превъплъщения с помощта на четки и дебел слой грим. А като добавите подходяща перука и цветни лещи, дори собствената ви майка няма да ви познае.

Ноктите с тикви и прилепи

Поне две седмици може да ви владее настроението на Хелоуин, ако решите да украсите ноктите си духа на този празник. Но е доста кичозно, затова избягвайте подобни декорации, в случай че държите на добрия стил. За тийнейджърките не е проблем, тъй като не им се налага да ходят на делови срещи, да подават документи на клиенти или да правят презентации пред бизнес партньори, размахвайки ръце със странен маникюр.

Тикви, черепи и прилепи са най-желаните рисунки върху ноктите сред младите момичета. А предпочитаните цветове са черно, бяло, оранжево и червено.

Миналата година Хайди Клум се превърна в червей

Топмоделът Хайди Клум е превърнала превъплъщенията си в едно от най-чаканите събития в света навръх Хелоуин. Всяка година тя прави парти, на което се появява с все по-впечатляващ костюм. Всъщност костюм е доста условно казано, защото преобразяванията са истинско изкуство. Миналата година изненада всички с вида си - гигантски червей, който бе толкова реалистичен, че дори на снимки предизвиква погнуса. Образите се планират месеци по-рано. Първо се рисуват, след това се изработват макети и накрая започва дългата с часове работа върху самата Хайди Клум. Изработват ново лице, различни обеми на тялото или както в случая с червея, цялата е скрита под гигантско туловище, едва се забелязват само очите и устата . Естествено, за цялото това преобразяване се грижи огромен екип от гримьори, усъвършенствани в специалните ефекти, използвани в киното. Със сигурност е и доста скъпо струващо удоволствие. Но на финала целият свят изкъсо следи как ще се появи този път Хайди Клум. В социалните мрежи пък тя публикува и дълги видеа с продължителния процес на влизането в поредния нов образ. През годините е била маймуна, ябълка със змия, всякакви герои от популярни анимационни филми.