Бареков: Ивелин от "Величие" дава шестима на ГЕРБ и ДПС за кабинет

Поне две групи в новия парламент са под контрола на Брендо, твърди сайтът на журналиста

Политика
15:00 - 24 Юни 2024
11254
Бареков: Ивелин от "Величие" дава шестима на ГЕРБ и ДПС за кабинет

Ивелин Михайлов от "Величие" от години има връзка с Евелин Банев - Брендо и именно от подземния бос идва финансирането на новата парламентарна партия. Това твърди журналистът Николай Бареков. Според него неслучайно в петък Ивелин от Парка внезапно заговори как ще изключва шестима “предатели” от групата на "Величие". Точно 6 депутати трябват на ДПС и ГЕРБ за правителство още с първия мандат.

"Къде е Алексей, за да ни сглоби пак в манастира с Кирчо Петков, изплака онзи ден Бойко Борисов и неслучайно.
Трактора бе убит веднага, след като ги сглоби, но друг митичен бос от ъндърграунда – Брендо е вече тук, на терен, а от месеци загряваше на тъча… вкъщи. При това от месеци си е вкъщи, а МВР на пешката Калин Стоянов се правеше на ударено. Защо ли? Защото идваха избори", пише Bnews.bg. 

Според сайта на Бареков поне от март месец Евелин Банев си е в София с целия антураж и не се крие -

нищо че си седи основно вкъщи, "чийто адрес на прочут столичен булевард не е дори публична тайна". 

Според информацията в сайта ходът с предаването на Брендо е съгласуван с Посолството, защото през последните десет години той изцяло е под техен контрол и има действащ украински паспорт.

"Каква е целта? Какво ще получи посредникът за новата Сглобка в замяна. Отговорите ще дойдат с времето.

Поне две групи в новия парламент са под контрола на Брендо – части от ПП и ДБ/ДСБ, както и новата партия "Величие". Връзката на Евелин Банев с другия Ивелин от Историческия парк е ключова и от години. Като питате откъде са парите и има ли пране на пари. Бухалките от НАП му запорираха сметките и го опряха до стената. Той се оказа лесен", 

пише още в публикацията. "Неслучайно в петък Ивелин от Парка заговори “внезапно” как ще изключва точно 6 – ма “предатели” от групата на Величие дори на цената на нейния разпад. Точно 6 депутати трябват на ДПС и ГЕРБ за правителство още с първия мандат. Покрай тази сделка с Брендо групата на Лорер от ПП заедно с хора от ДБ/ДСБ също ще се присъединят към новото мнозинство", прогнозира Бареков.