Бареков: Радев е разпродавал държавни постове

Общество
17:45 - 24 Юни 2020
4749
Бареков: Радев е разпродавал държавни постове

Бизнесмените Братя Бобокови, които станаха клиенти на прокуратурата по редица разследвания, са лобирали пред президента Румен Радев да назначава угодни за тях посланици, стана ясно от новата порция комуникация между съветника на Радев Пламен Узунов и милионера Пламен Бобоков, разкрита от държавното обвинение. 

Поредният скандал, свързан с "Дондуков" 2, пък даде повод бившият евродепутат Николай Бареков директно да обвини държавния глава, че е търгувал с държавнически постове. 

"Страшна далавера и афера! Румен Радев е назначавал за посланици (Алжир и Нигерия) директно предложени от Бобоков, за да защитават неговите бизнес интереси. (Разбира се Радев ги е търгувал с правителството на квотен принцип "един посланик за вас, един за мен"). Лошо няма, само дето брата на съветника на президента Пламен Узунов е получавал по 60 000 лева от фирма на Бобоков. Ето затова Радев не смее да уволни Узунов. Корупция и търговия с влияние. Радев е отворил битака за разподажба на дипломатически постове в чужбина!", написа Бареков след последните разкрития на прокуратурата.