Бареков с мустак от 60-те: Искам да хукнем вкупом към Слънчака, но ще останем да садим картофи и лук

Актуални новини
16:10 - 26 Март 2020
6200
Бареков с мустак от 60-те: Искам да хукнем вкупом към Слънчака, но ще останем да садим картофи и лук

Карантината и тоталната изолация влияе на всеки различно. Николай Бареков използва времето вкъщи да промени визията си, както и да взима отношение по всички наболели теми от нашето ежедневие.

Като за начало бившият телевизионен водещ и депутат в Европарламента избръсна брадата си и остави само мустак и бакенбарди. С това той стартира ново предизвикателство в социалната мрежа фейсбук - "Върнете се в 60-те, спасете се от карантината!"

"Приятели, избрах да се върна в 60-те, защото тогава нямаше никакви коронавируси, дори и СПИН нямаше. Дайте да го направим всички. #Backto’60!", написа в профила си 47-годишният пловдивчанин.

След това в свой пост сподели и позицията си, касаеща туризма у нас.

"Госпожа Ангелкова иска ние, българите, да напълним това лято Черноморието. Но ние, госпожо драга, юни ще сме в депресия от карантината и вируса като всички народи по света и няма да ни е до море и купони. Повечето ще сме безработни, с кредити и в невъзможност да си храним децата. Аз много искам да помогнем и да хукнем вкупом веднага към Слънчака и да спасим сезона, след като Генерала ни вдигне прангите от карантината, но си мисля, че просто ще сме в невъзможност да ви помогнем и ще си останем по къщите си да садим картофи и лук за предстоящата гладна зима", заяви Бареков.

"Туризмът в следващите две години приключи и то не само в България. Сега сметнете колко хора от сезонната заетост ще останат без работа от май до октомври. Добавете още около 300 000 сезонни земеделски работници от Англия, Испания, Гърция, Италия, които ги върнаха и повече не им трябват, и питайте правителството и банките тези общо 700-800 хиляди току-що безработни българи с кредити и без спестявания, криза ли е това или национална катастрофа? Какви мерки са предприети в тази посока?

Не говоря за фалиралия бизнес поради социални и други причини (ресторанти, кафенета и т.н). На практика само електоратът на ГЕРБ около милион чиновници и бюрократи ще имат работа и доходи. Очертава се гражданска война, а правителството дори не си дава сметка какъв социално-икономически тайфун е на хоризонта. С ярост стократно по-опустошителна от тази на вируса. Парламентът отдавна бе обезсмислен от Бойко Борисов и превърнат в машинка за гласуване. Днес единствено става да сее коронавирус", изхвърли се мощно Николай Бареков.