Барикадираха парламента отвътре (НА ЖИВО)

Депутатът Антон Кутев пусна протестиращи в Народното събрание, Мая оглави акцията

Политика
13:56 - 16 Септември 2020
5458
Барикадираха парламента отвътре (НА ЖИВО)

Протестиращи успяха да влязат в сградата на бившия Партиен дом, където депутатите заседават и отказват да излязат, докато правителството на Бойко Борисов не падне. Там са и Мая Манолова с нейните сподвижници от "Изправи се.БГ", които донесоха поцинкована кофа и транспаранти срещу шефката на НС Цвета Караянчева: "Пекинска патица" и "Бойко беше прав за Цвета". 

Оказа се, че червеният депутат Антон Кутев е поканил част от представителите на "Системата ни убива", които малко преди 14,00 часа обявиха, че остават там. И разкриха, че очакват до края на деня полицията да раздигне палатковите лагери пред сградата.  

"Не знам дали ще напуснат сградата на НС, но им помогнах да влязат, защото не искаха да ги допуснат. Според мен вече няма да искат да излязат", каза пред "Сега" депутатът от левицата Антон Кутев. Според него в групата има хора от различни организации - майки на деца с увреждания, от протеста на "Орлов мост", от формацията на Мая Манолова "Изправи се. БГ" и др. 

"Нямам представа какво са решили да правят, но не изключвам и решения да не излязат от парламента", допълни Кутев. По думите му първо от парламентарната администрация са отказали изобщо да пуснат протестиращите, а след това и журналисти. След това обаче представители на медиите са били допуснати до тях. "Когато се отзовах на молбата им, го направих с идеята, че те трябва да си внесат декларацията с исканията и да се срещнем с тях", обясни Кутев.